Euroteken met sterren van Europese Unie

Formulieren toegevoegd wegens de nieuwe Europese regelgeving

Formulieren toegevoegd

wegens de nieuwe Europese regelgeving

Er zijn twee PDF-formulieren toegevoegd bij ieder product op deze website.

Europese regels internetverkoop

De EU riep in 2014 een initiatief in het leven voor uniforme regelgeving rondom internetverkoop. Toch kunnen de regels voor e-commerce in lidstaten nog onderling verschillen. Wilt u met uw webwinkel de buitenlandse markt op? Verdiep u dan vooraf in de wet- en regelgeving van het land.

Bescherming persoonsgegevens

Als webshopbeheerder dient u zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens van uw online klant. Zo moet u deze gegevens beveiligen tegen verlies of diefstal. Verdiep u vooraf in de regels voor het beschermen van persoonsgegevens. Uw webhostingbedrijf kan u meer vertellen over de beveiligingsmogelijkheden voor uw website.

Bescherming consument

Bij internetverkoop is er net als bij telefoon of post sprake van ‘koop op afstand’. In zulke gevallen is de consument bij aankoop van goederen of diensten vanuit de wet beschermd. Als leverancier dient u uw klant vooraf van de volgende informatie te voorzien:

  • contactgegevens bedrijf
  • aard product of dienst
  • aankoopprijs
  • verzendkosten
  • verzendwijze
  • wijze van betaling

Leveringsvoorwaarden

Ook uw internationale klant heeft recht op een bedenktijd (zichttermijn) van minimaal 14 dagen. Deze termijn gaat in op het moment dat uw klant het product ontvangt. Benoem in uw voorwaarden dit recht op bedenktijd en vermeld duidelijk wanneer de termijn ingaat en verstrijkt. Geef ook aan wie de eventuele retourskosten betaalt.

Beveiliging website

Net zoals in Nederland moet uw webshop ook in het buitenland betrouwbaar, integer en beschikbaar zijn. Beveiligingsproblemen kunnen grote gevolgen hebben voor uw bedrijf of klant. Draag zorg voor het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van uw website. Bij problemen, bijvoorbeeld in het geval van datalekken, is het belangrijk uw klant hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.

Bron KvK

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Winkelwagen
Scroll naar boven